Over

Hoi hoi, mijn naam is Ingrid Wassenaar. Geboren in het voorjaar van 1986. Opgegroeid in het Friese Menaldum met mijn lieve ouders en 3 zussen. Een gezin vol met vrouwen en dus ook al jong in contact met de effecten van hormonen 😉 Inmiddels moeder van 2 prachtige dochters en samenwonend met de leukste man!

Zo fit en energiek ik mij nu voel is niet vanzelfsprekend. Jarenlang heb ik veel stress ervaren, slechte voeding genuttigd en was ik alleen maar aan het vullen in plaats van voeden… Ik was uitgeput, moe, en kreeg veel gekke en niet verklaarbare kwaaltjes (onder andere eczeem, haaruitval, hernia, moeite met afvallen, vocht vasthouden, onregelmatige menstruaties, zwangerschapsdiabetes en burn-out). Een jonge meid hoort oneindig veel energie te hebben en zich happy te voelen in haar lichaam. Ik was dat niet. Mijn lichaam liet mij in de steek. Zo dacht ik toen. Maar eigenlijk liet ik mijn lichaam in de steek. Ik zorgde niet goed voor ‘m. Hij heeft mij meerdere signalen gegeven, maar ik begreep dat destijds nog niet.

Ik wilde heel graag hulp. Ik ging van hort naar her met als 1 doel; mij weer energiek en fit voelen. De artsen konden niets voor mij betekenen. Alles was onderzocht en geprobeerd en niets hielp. Dan kom je op straat te staan met de woorden ‘leer er maar mee leven’. Dat kon en wil ik niet en dus ben ik zelf gaan rondneuzen.

Ik kwam er al snel achter dat mijn hormoonhuishouding verstoord was (PCOS) en dat dit invloed heeft op alle lichaamsprocessen. Het een staat met het ander in verbinding. Ik ging naar een hormoontherapeut in Amsterdam en zij leerde mij weer baas worden in eigen keuken en over eigen bord. Mijn lichaam kwam weer in balans, viel een paar kilo af, voelde mij fitter en het allerbelangrijkste; mijn gekke kwaaltjes verdwenen. Ik was enthousiast. Maar vroeg mij tegelijk ook af ‘hoe is het mogelijk dat ik dit nu pas weet en nog erger; dat heel veel mensen dit dus nog niet weten?Ik ging veel lezen, volgde de studie hormoontherapeut en werd nog enthousiaster.

Missie

Inmiddels is het mijn missie om onder andere via mijn blog andere mensen te laten inzien hoe belangrijk goede voeding en leefstijl is en wat voor geweldig resultaten dit heeft op je lichaam en je hormoonhuishouding.

Tevens wil ik zoveel mogelijk (met name) vrouwen met hormonale klachten helpen, zoals burn-out, PMS, PCOS, acne, afvallen, overgang/beginnende menopauze klachten.

Daarnaast vind ik het ontzettend gaaf om grote groepen mensen te inspireren en ben ik in te huren als gastspreker. Dit kan als een soort van vitaliteitscoach bij een bedrijf ( hoe houd je je personeel fit, gezond en energiek?), maar ook voor een specifieke doelgroep met een specifiek onderwerp (bijv. overgang of afvallen)  

Meer over mij:

 • Onvoorwaardelijke liefde voor mijn 2 dochters
 • Feestbeest pur sang
 • Alles is mogelijk
 • Ras optimist
 • Soms een grote warhoofd
 • Mijn ‘guilty pleasure’ een heerlijke reep Tony’s chocolade is en hubba bubba kauwgom
 • Parttime docent verpleegkundige ben op ROC Friese Poort te Leeuwarden
 • 3 zussen heb en volgens omstanders lijken we op elkaar, waardoor mensen vaak in de war zijn met wie wie is
 • Ik tot voor kort geen groente en kip lustte
 • Ik niet tegen onrecht kan
 • Wijntjes drinken met vriendinnen mij heel gelukkig maakt
 • Ik altijd zing en het liefst ook vaak dans ( beide kan ik niet, maar ik geniet er wel van 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑